Валерій Колодочка, луганський переселенець, підприємець

09.01.2020 | 13:01

Валерій Колодочка – переселенець з Луганська. Помандрувавши Україною, його родина оселилась у Сєвєродонецьку. Підприємець відкрив тут власну справу «Пан Млинець», де з гостями спілкується виключно українською.

У Луганську Валерій Колодочка працював у великому банку - це була міжнародна фінансова група. Коли в банку різко почали скорочувати штат, перейшов у туристичний бізнес. Наприкінці 2013-го – початку 2014-го років відкрив одразу три бізнеси. Його компанія «Багатогранна Україна» включала в себе туристичну агенцію, кав’ярню та аптеку, розповідає Укрінформ.

Нове життя

Усе довелось кинути з початком війни. Родина виїхала з окупованого Луганська, спочатку поїздили по Україні, але вирішили осісти в Сєвєродонецьку на Луганщині.

Життя на новому місці Валерій розпочав з турагенції. Орендував кімнатку в торговельному центрі, купив стіл, стілець. Спочатку сам працював, потім залучив помічника. Це було у 2015 році, тоді мало хто хотів їхати кудись. Агенція виявилась неприбутковою.

Валерій пішов працювати в державну банківську структуру, де пропрацював майже рік. Вже після звільнення з банку знайшов у інтернеті оголошення про продаж готового бізнесу «під ключ». Це була «Млинцева» в орендованому приміщенні. З часом млинцева Валерія переїхала в інше місце, також орендоване приміщення, де підприємець сам зробив ремонт.

Млинці по-українськи

З 2016 року підприємець розмовляє українською з усіма клієнтами млинцевої. Людей це не шокує, багато хто також переходить на українську. Дехто спеціально приходить, щоб розмовляти українською саме тут. Одна жінка приходила з донькою, каже: «Я до вас приходжу, щоб попрактикуватися. Тому що мало де можна прийти й почути рідну мову».

Власне, Валерій був першим у Сєвєродонецьку, хто відкрив подібний заклад. Після нього з’явилися «Львівські круасани».

Розширення на перспективу

«Пан Млинець» – особиста справа родини переселенців, рецептуру розробили разом з дружиною. Начинки - оригінальні. Є в асортименті особливий український млинець «Козацький» з беконом.

Думають і про розширення страв, на черзі  деруни та вареники. Але не вистачає місця, бо кухня маленька.

«Пан Млинець» – це власна торгова марка Валерія, він мріє розбудувати свою мережу. Коли пропрацює повний цикл на цій локації  (млинцева відкрилась у травні поточного року), буде дивитись на перспективу. 

«Хотілось би мати ще дві-три точки у Сєвєродонецьку, і дати змогу іншим підприємцям за моїм прикладом, через франчайзинг відкривати заклади в інших містах»,  розповідає Валерій.


Фото Свои.City

Читати всі новини

Валерій Колодочка, луганський переселенець, підприємець

09.01.2020 | 13:01

Валерій Колодочка – переселенець з Луганська. Помандрувавши Україною, його родина оселилась у Сєвєродонецьку. Підприємець відкрив тут власну справу «Пан Млинець», де з гостями спілкується виключно українською.

У Луганську Валерій Колодочка працював у великому банку - це була міжнародна фінансова група. Коли в банку різко почали скорочувати штат, перейшов у туристичний бізнес. Наприкінці 2013-го – початку 2014-го років відкрив одразу три бізнеси. Його компанія «Багатогранна Україна» включала в себе туристичну агенцію, кав’ярню та аптеку, розповідає Укрінформ.

Нове життя

Усе довелось кинути з початком війни. Родина виїхала з окупованого Луганська, спочатку поїздили по Україні, але вирішили осісти в Сєвєродонецьку на Луганщині.

Життя на новому місці Валерій розпочав з турагенції. Орендував кімнатку в торговельному центрі, купив стіл, стілець. Спочатку сам працював, потім залучив помічника. Це було у 2015 році, тоді мало хто хотів їхати кудись. Агенція виявилась неприбутковою.

Валерій пішов працювати в державну банківську структуру, де пропрацював майже рік. Вже після звільнення з банку знайшов у інтернеті оголошення про продаж готового бізнесу «під ключ». Це була «Млинцева» в орендованому приміщенні. З часом млинцева Валерія переїхала в інше місце, також орендоване приміщення, де підприємець сам зробив ремонт.

Млинці по-українськи

З 2016 року підприємець розмовляє українською з усіма клієнтами млинцевої. Людей це не шокує, багато хто також переходить на українську. Дехто спеціально приходить, щоб розмовляти українською саме тут. Одна жінка приходила з донькою, каже: «Я до вас приходжу, щоб попрактикуватися. Тому що мало де можна прийти й почути рідну мову».

Власне, Валерій був першим у Сєвєродонецьку, хто відкрив подібний заклад. Після нього з’явилися «Львівські круасани».

Розширення на перспективу

«Пан Млинець» – особиста справа родини переселенців, рецептуру розробили разом з дружиною. Начинки - оригінальні. Є в асортименті особливий український млинець «Козацький» з беконом.

Думають і про розширення страв, на черзі  деруни та вареники. Але не вистачає місця, бо кухня маленька.

«Пан Млинець» – це власна торгова марка Валерія, він мріє розбудувати свою мережу. Коли пропрацює повний цикл на цій локації  (млинцева відкрилась у травні поточного року), буде дивитись на перспективу. 

«Хотілось би мати ще дві-три точки у Сєвєродонецьку, і дати змогу іншим підприємцям за моїм прикладом, через франчайзинг відкривати заклади в інших містах»,  розповідає Валерій.


Фото Свои.City